“Mensen denken dat fitness betekent dat je 3 keer per week in een strak pakje in een klam zaaltje je 45 minuten in het zweet moet werken.” 

(Klik hier om het transcript te lezen)

Als leefstijl specialist is een van de vragen die ik vaak krijg: hoe vind je in dit drukke moderne leven tijd om genoeg te sporten en bewegen? Er lijkt een idee te bestaan dat fitness betekent dat je 4 keer per week in een strak pakje in een klam zaaltje je 45 minuten in het zweet moet werken. Maar wat we daarbij makkelijk over het hoofd zien is ons dagelijkse bewegingsdieet.

Als je namelijk 8 uur per dag, 4 tot 5 dagen per week, stil zit achter een bureau dan kan een paar keer naar de sportschool daar niet meteen tegenop. Maar wat kun je wel doen? Het activeren van je leefstijl is een eenvoudig proces. Je kijkt kritisch naar je dag en je gaat beweging toevoegen aan je minst actieve momenten. Dan zie je al snel dat je de meeste meetings wandelend in de frisse lucht kunt doen, dat je op kan staan en rondlopen om een telefoongesprek te voeren, dat je de trap kunt nemen in plaats van de lift en dat je eenvoudig je laptop op een verhoging kunt zetten en staand kunt werken.

Niet alleen zal je hier fysieke voordelen van merken zoals meer energie of een lager gewicht, maar je zal ook snel meer focus en productiviteit ervaren omdat je brein beweging nodig heeft om te functioneren. Dus lekker bewegen, fijne week en tot de volgende!

Pin It on Pinterest